Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pečené cesnakové kurča

Voňavé chrumkavé kurča. Vhodnou prílohou je cviklový šalát s ovocím a kukuricou, ktorý svojou sladko-kyslou chuťou zvýrazní chuť cesnakového kuracieho mäsa.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kurča 1200 g  soľ  paprika červená mletá  olej olivový  cesnak 5 strúčikov  voda 100 ml

Kurča umyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potrieme olejom a očisteným, pretlačeným cesnakom. Kurča vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme piecť (200-220°) na 45 minút. Potom kurča obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalej ešte 15 minút.

2. 

Potom kurča odokryjeme a 10-15 minút zapečieme z jednej a 10-15 minút z druhej strany. Kurča je po upečení mäkučké a na povrchu chrumkavé.

3. 

Cviklový šalát s ovocím a kukuricou

Kurča rozstriháme nožnicami na hydinu na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť