Pečené cesnakové kurča

Voňavé chrumkavé kurča. Vhodnou prílohou je cviklový šalát s ovocím a kukuricou, ktorý svojou sladko-kyslou chuťou zvýrazní chuť cesnakového kuracieho mäsa.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kurča 1200 g  soľ  paprika červená mletá  olej olivový  cesnak 5 strúčikov  voda 100 ml

Kurča umyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potrieme olejom a očisteným, pretlačeným cesnakom. Kurča vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme piecť (200-220°) na 45 minút. Potom kurča obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalej ešte 15 minút.

2. 

Potom kurča odokryjeme a 10-15 minút zapečieme z jednej a 10-15 minút z druhej strany. Kurča je po upečení mäkučké a na povrchu chrumkavé.

3. 

Cviklový šalát s ovocím a kukuricou recept

Kurča rozstriháme nožnicami na hydinu na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť