Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 1 kg  soľ

Bravčové stehno umyjeme a posolíme.

2. Príprava marinády

olej slnečnicový 5 PL  cesnak 3 štipky  korenie čierne mleté 1 ČL  rasca mletá 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  korenie grilovacie 1 ČL

Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) a grilovacie korenie. Premiešame.

Príprava marinády

3. 

Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.

4. 

voda

Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.

5. 

Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť