svetvomne.sk

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 1 kg  soľ

Bravčové stehno umyjeme a posolíme.

2. Príprava marinády

olej slnečnicový 5 PL  cesnak 3 štipky  korenie čierne mleté 1 ČL  rasca mletá 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  korenie grilovacie 1 ČL

Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) a grilovacie korenie. Premiešame.

Príprava marinády

3. 

Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.

4. 

voda

Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.

5. 

Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť