RECEPTY

Pečené bravčové s paradajkami

Pečené bravčové s paradajkami

Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.

recept,fotorecept,bravčové stehno,paradajky,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno1300gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
oregano1čajová lyžička
paradajky5kusov
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
voda1deciliter
šampiňóny500gramov

 

Recept

1. 

bravčové stehno 1300 gramov

1,5 cm hrubé plátky mäsa zatiahneme na panvici pri prudkom ohreve. Pri nižšej teplote by sa z mäsa uvolnila voda a začalo by sa vysúšať a variť - to nechceme.

2. 

paradajky 5 kusov  šampiňóny 500 gramov

Paradajky nakrájame na plátky a šampiňóny na štvrťky.

3. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  oregano 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 1 deciliter

Mäso rozložíme na pekáči, okoreníme a na vrch poukladáme plátky rajčín a šampiňóny. Podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 200°C.

5. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Vajcia vyšľaháme so smotanou a soľou.

6. 

Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies