Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Pečené bravčové s paradajkami

Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 1300 g

1,5 cm hrubé plátky mäsa zatiahneme na panvici pri prudkom ohreve. Pri nižšej teplote by sa z mäsa uvolnila voda a začalo by sa vysúšať a variť - to nechceme.

2. 

paradajky 5 ks  šampiňóny 500 g

Paradajky nakrájame na plátky a šampiňóny na štvrťky.

3. 

korenie čierne mleté ½ ČL  oregano 1 ČL  soľ ½ ČL  voda 1 dl

Mäso rozložíme na pekáči, okoreníme a na vrch poukladáme plátky rajčín a šampiňóny. Podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 200°C.

5. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL

Vajcia vyšľaháme so smotanou a soľou.

6. 

Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť