svetvomne.sk

Pečená tekvica

Zdravá dobrota. Pečenú tekvicu môžete konzumovať priamo po jej upečení a ošúpaní. Obyčajne je dosť sladká no môžete si ju jemne prisladiť. Okrem priamej konzumácie pripravujeme z dužiny tekvice chutné sladké koláče.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tekvica na pečenie 2.5 kg

Tekvicu umyjeme.

2. 

Prekrojíme ju na polovicu a vydlabeme jadierka.

3. 

Potom polovice tekvíc opäť po dĺžke prekrojíme. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme v rúre pri asi 180°C približne 1,5 hodiny.

5. 

Vychladenú tekvicu pomocou lyžice ľahko odoberieme zo šupky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť