Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kačacie mäso

Pečená kačka na pomarančoch

Podávame s dusenou kapustou a parenou knedľou poliatou výpekom z kačky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava

kačica 2400 g  soľ 5 ČL  voda  soľ 1 ČL  korenie biele mleté 2 ČL  pomaranč 2 ks

Čerstvú, alebo rozmrazenú kačicu umyjeme a dobre nasolíme, zvonku aj zvnútra, deň pre pečením. Uložíme ju do chladu. V deň pečenia ju 3 hodiny pred podávaním vyberieme z chladničky a opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Vložíme ju do hlbokého pekáča, potrieme jemne soľou a bielym korením. Do brucha jej vložíme dva ošúpané pomaranče.

Príprava

2. Pečenie

voda 200 ml  pomarančová šťava 50 ml  med 2 PL  zázvor mletý 2 ČL

Kačicu podlejeme vodou a zakrytú ju pečieme 1 hodinu v rúre na strednom teplotnom stupni. Z pomarančovej šťavy, medu a mletého zázvoru si pripravíme marinádu. Po hodine kačicu z rúry vyberieme, obrátime ju a potrieme marinádou. Ďalej ju pečieme zakrytú ešte 1 hodinu a pravidelne po cca 20 minútach kačicu obraciame, potierame marinádou a podľa potreby podlievame vodou.

Pečenie

3. Dopekanie

Na poslednú pol hodinu pekáč odokryjeme, opäť potrieme marinádou a na vyššom teplotnom stupni zapečieme. V polovici dopekania ju opäť obrátime a namarinujeme. Teplotu pri dopekaní kontrolujeme, nesmie byť priveľmi vysoká aby sa nám med nepripálil. Upečenú kačku necháme čiastočne vychladiť, vyberieme jej pomaranče z brucha - sú nekonzumné. Kačku naporcujeme a podávame.

Dopekanie

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť