Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kačacie mäso

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kačica 2400 g  soľ PL

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

2. Pečenie

soľ PL  voda dl

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, podlejeme vodou, môžeme pridať umyté droby - srdce, pečienku, žalúdok, krk, pekáč dobre uzavrieme pokrievkou. Pečieme pri strednej teplote 60 minút.

Pečenie

3. 

Kačicu po hodine otočíme a zakrytú pečieme ďalej - 30 minút.

4. 

Po uplynutí uvedeného času opätovne otočíme, zakryjeme a ďalších 30 minút pečieme.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená. Teraz ju odokryjeme potrieme mliekom a dopekáme odokrytú pri vyššom stupni teploty v rúre 15 minút. Znovu ju otočíme, potrieme mliekom na druhej strane a zapečieme druhú stranu 15 minút.

6. 

Upečenú kačicu vyberieme z rúry.

7. 

Vyložíme ju na dosku kde ju nožnicami na hydinu postriháme.

8. Porcovanie upečenej kačice

Najprv ju rozdelíme na polovice. Potom každú polovicu rozstriháme na viacej častí: oddelíme krídlo s kúskom kačacích pŕs, stehno a kačacie prsia rozdelíme na dva kúsky.

Porcovanie upečenej kačice

9. 

Poukladáme ju späť do pekáča v ktorom sme ju piekli, zakryjeme aby nevyschla a do podávania udržiavame v teple. Zakrytá v pekáči vydrží 20 - 30 minút teplá. Ak potrebujeme čas do podávania predĺžiť vložíme ju zakrytú do rúry v ktorej sa piekla. Rúru nezapíname. Po 20 - 30 minútach čo sme kačicu držali v pekáči teplú, rúra primerane vychladla, ale nakumulované teplo nám ďalších 30 minút kačicu udrží teplú.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť