RECEPTY

Pečená cvikla s cesnakom

Pečená cvikla s cesnakom

Chutná príloha k mäsu. Vhodná aj ako predjedlo so syrovou oblohou. Zaujímavý vegetariánsky obed môže tvoriť takto pečená cvikla s kelovým prívarkom.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,cesnak,Zeleninové prílohy

Zeleninové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Kelový prívarok so zemiakmi recept-
cesnak8strúčikov
cukor práškový½čajovej lyžičky
cvikla - červená repa1200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo50gramov
ocot balzamikový2polievkové lyžice
olej olivový30mililitrov
soľ½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 1200 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Cviklu ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Do hlbokého pekáča nalejeme olivový olej a plátky cvikly do neho poukladáme.

2. 

ocot balzamikový 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  maslo 50 gramov  cesnak 8 strúčikov  cukor práškový ½ čajovej lyžičky

Cviklu pokvapkáme vinným octom, osolíme, posypeme korením, poukladáme na ňu plátky masla a cesnaku. Cviklu ľahko pocukríme preosiatym práškovým cukrom.

3. 

Pekáč s cviklou zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme hodinu.

4. 

Po hodine cviklu v pekáči pootáčame, opäť zakryjeme a dáme do vypnutej rúry na 10 minút dopiecť. Upečenú cviklu môžeme podávať teplú, mierne vychladenú alebo aj studenú.

5. Pečená cvikla s kelovým prívarkom

Kelový prívarok so zemiakmi recept

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies