Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zeleninové prílohy

Pečená cvikla s cesnakom

Chutná príloha k mäsu. Vhodná aj ako predjedlo so syrovou oblohou. Zaujímavý vegetariánsky obed môže tvoriť takto pečená cvikla s kelovým prívarkom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 1200 g  olej olivový 30 ml

Cviklu ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Do hlbokého pekáča nalejeme olivový olej a plátky cvikly do neho poukladáme.

2. 

ocot balzamikový 2 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  maslo 50 g  cesnak 8 strúčikov  cukor práškový ½ ČL

Cviklu pokvapkáme vinným octom, osolíme, posypeme korením, poukladáme na ňu plátky masla a cesnaku. Cviklu ľahko pocukríme preosiatym práškovým cukrom.

3. 

Pekáč s cviklou zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme hodinu.

4. 

Po hodine cviklu v pekáči pootáčame, opäť zakryjeme a dáme do vypnutej rúry na 10 minút dopiecť. Upečenú cviklu môžeme podávať teplú, mierne vychladenú alebo aj studenú.

5. Pečená cvikla s kelovým prívarkom

Pečená cvikla s kelovým prívarkom

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť