Pečená cvikla s cesnakom

Chutná príloha k mäsu. Vhodná aj ako predjedlo so syrovou oblohou. Zaujímavý vegetariánsky obed môže tvoriť takto pečená cvikla s kelovým prívarkom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 1200 g  olej olivový 30 ml

Cviklu ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Do hlbokého pekáča nalejeme olivový olej a plátky cvikly do neho poukladáme.

2. 

ocot balzamikový 2 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  maslo 50 g  cesnak 8 strúčikov  cukor práškový ½ ČL

Cviklu pokvapkáme vinným octom, osolíme, posypeme korením, poukladáme na ňu plátky masla a cesnaku. Cviklu ľahko pocukríme preosiatym práškovým cukrom.

3. 

Pekáč s cviklou zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme hodinu.

4. 

Po hodine cviklu v pekáči pootáčame, opäť zakryjeme a dáme do vypnutej rúry na 10 minút dopiecť. Upečenú cviklu môžeme podávať teplú, mierne vychladenú alebo aj studenú.

5. Pečená cvikla s kelovým prívarkom

Pečená cvikla s kelovým prívarkom

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť