Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Patizónový prívarok

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 20 g  cibuľa 200 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

patizón 600 g  voda 1 dl  soľ ½ ČL  kôpor ½ ČL

Patizón očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme, pridáme soľ a kôpor. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20 minút.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  múka hladká 1 PL

Múku dobre vymiešame v smotane, tak aby nezostali hrudky.

4. 

Smotanu s múkou prilejeme do hrnca a varíme ešte 10 minút za častého miešania.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 100 g  vajce slepačie 2 ks

Cibuľu nakrájeme na mesiačiky a opražíme na oleji do chrumkava. Prívarok servírukjeme s cibuľkou a na tvrdo uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť