Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Parížske rožky

Jemný orechový zákusok plnený maslovým krémom v čokoládovej poleve.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 4 ks  cukor kryštálový 300 g

Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou. Vznikne nám hustá pena.

2. 

múka polohrubá 3 PL  orechy vlašské mleté 150 g

Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy.

3. 

Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou zmesou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame malé rožky.

5. 

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 30 minút.

6. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 8 PL  kakao - prášok 2 PL  maslo 200 g

Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom, pokiaľ nám zmes nezhustne. K vychladnutej zmesi postupne zašľaháme zmäknuté maslo.

Príprava krému

7. 

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou cukrárskeho vrecúška.

8. 

poleva cukrárska čokoládová

Po zachladení namáčame v čokoládovej poleve.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť