svetvomne.sk

Parížske rožky

Jemný orechový zákusok plnený maslovým krémom v čokoládovej poleve.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 4 ks  cukor kryštálový 300 g

Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou. Vznikne nám hustá pena.

2. 

múka polohrubá 3 PL  orechy vlašské mleté 150 g

Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy.

3. 

Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou zmesou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame malé rožky.

5. 

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 30 minút.

6. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 8 PL  kakao - prášok 2 PL  maslo 200 g

Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom, pokiaľ nám zmes nezhustne. K vychladnutej zmesi postupne zašľaháme zmäknuté maslo.

Príprava krému

7. 

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou cukrárskeho vrecúška.

8. 

poleva cukrárska čokoládová

Po zachladení namáčame v čokoládovej poleve.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť