RECEPTY

Parené buchty

Parené buchty

Nadýchané sladké buchty sú obľúbenou pochúťkou aj zdrojom energie pre deti a iných maškrtníkov.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka polohrubá,Sladké jedlá,Parný hrniec

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový3polievkové lyžice
droždie čerstvé25gramov
lekvár slivkový-
maslo10gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka polohrubá500gramov
soľ-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

droždie čerstvé 25 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Droždie rozdrobíme do teplého mlieka s trochou cukru. Odložíme kým droždie nenapučí.

2. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  soľ  maslo 10 gramov

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

4. 

lekvár slivkový

Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.

5. 

Cesto aj s levárom preklopíme.

6. 

Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov.

7. 

Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky.

8. 

Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.

9. 

Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom ...

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies