Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Palacinky s pečeňovou paštétou

Skvelé palacinky so slanou syrovo-pečienkovou plnkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Palacinky

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  voda minerálna 500 ml  múka hladká 400 g  soľ

Z mlieka, vody, oleja a múky so štipkou soli upečieme na suchej panvici palacinky.

Palacinky

2. Pečeňová paštéta

olej olivový 2 PL  cibuľa červená 80 g  kuracie pečienky 500 g

Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu. Pridáme umytú, kanálikov zbavenú a nakrájanú pečienku. Opečieme do mäkka (cca 6-8 minút).

Pečeňová paštéta

3. 

jedlá želatina 2 ČL  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  syr tvrdý 120 g  jogurt biely 2 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Želatinu rozpustíme vo vlažnom mlieku. Syr nastúhame, pridáme k nemu jogurt, soľ, korenie, mierne vychladené pečienky a prilejeme želatinu.

4. 

Ponorným mixérom vymixujeme jemne hrudkovitú pečienkovú zmes. Odložíme ju na 2-3 hodiny do chladu.

5. 

Vychladnutú zmes natierame na palacinky, ktoré klasicky stáčame. Na jednu palacinku natrieme cca 1,5 polievkovej lyžice zmesi. Uvedené množstvo vystačí na 12 palaciniek.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť