Palacinky s pečeňovou paštétou

Skvelé palacinky so slanou syrovo-pečienkovou plnkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Palacinky

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  voda minerálna 500 ml  múka hladká 400 g  soľ

Z mlieka, vody, oleja a múky so štipkou soli upečieme na suchej panvici palacinky.

Palacinky

2. Pečeňová paštéta

olej olivový 2 PL  cibuľa červená 80 g  kuracie pečienky 500 g

Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu. Pridáme umytú, kanálikov zbavenú a nakrájanú pečienku. Opečieme do mäkka (cca 6-8 minút).

Pečeňová paštéta

3. 

jedlá želatina 2 ČL  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  syr tvrdý 120 g  jogurt biely 2 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Želatinu rozpustíme vo vlažnom mlieku. Syr nastúhame, pridáme k nemu jogurt, soľ, korenie, mierne vychladené pečienky a prilejeme želatinu.

4. 

Ponorným mixérom vymixujeme jemne hrudkovitú pečienkovú zmes. Odložíme ju na 2-3 hodiny do chladu.

5. 

Vychladnutú zmes natierame na palacinky, ktoré klasicky stáčame. Na jednu palacinku natrieme cca 1,5 polievkovej lyžice zmesi. Uvedené množstvo vystačí na 12 palaciniek.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť