Palacinky Admirál

Výborná palacinková torta pre klasických labužníkov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 300 g  mlieko polotučné 1,5% 700 ml  soľ  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Z múky, mlieka, štipky soli a kypriaceho prášku vymiešame hladké cesto na palacinky.

2. 

cukor kryštálový 9 PL  orechy vlašské mleté 9 PL  kakao - prášok 3 PL

Pripravíme si cukor, nasekané alebo mleté orechy a kakao. Kruhovú formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

3. 

maslo 1 ČL

Na rozpálenú panvicu hodíme kúsok masla a hneď po roztopení nalejeme palacinkové cesto. Maslo nesmie prihorieť. Upečieme palacinku iba z jednej strany.

4. 

Upečenú palacinku vložíme neupečenou stranou nahor do formy. Hneď si dáme piecť druhú palacinku. Kým sa druhá pečie, posypeme prvú lyžicou cukru, lyžicou orechov a trochou kakaa.

5. 

Druhú palacinku položíme na prvú opäť neupečenou stranou nahor a postup s posýpaním a prikladaním ďalších palaciniek opakujeme. Palaciniek upečieme 10 kusov, pričom na jednu použijeme cca 70 ml cesta - väčšiu naberačku.

6. 

Poslednú palacinku obrátime nahor upečenou stranou a už ju neposýpame.

7. 

maslo 30 g

Povrch palacinkovej torty polejeme rozpusteným maslom a zakrytú ju dáme do rozohriatej rúry na najvyšší stupeň zapiecť na 15 - 20 minút.

8. 

čokoláda 60 g  maslo 1 ČL

Po čiastočnom vychladnutí polejeme palacinky rozpustenou čokoládou s trochou masla.

9. 

Múčnik podávame nakrájaný na tortové rezy teplý, alebo aj studený.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť