RECEPTY

Palacinky

Palacinky

Základný recept na palacinky.

recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,múka hladká,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kategórie

Palacinky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
múka hladká400gramov
soľ-
sódová voda500mililitrov

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  sódová voda 500 mililitrov  múka hladká 400 gramov  soľ

Z mlieka, vody, múky a štipky soli dohladka vymiešame riedke cesto. Panvicu na palacinky, alebo inú, najlepšie s nelepivým povrchom si rozohrejeme. Vylejeme na ňu cca 50 ml tekutého cesta, ktoré na panvici rozlejeme do tvaru palacinky, nakláňaním a pootáčaním panvice, tak aby sme pokryli celé dno panvice. Keď nám začnú okraje palacinky tmavnúť otočíme ju na druhú stranu a dopečieme.

2. 

Palacinky pečieme rýchlo, na stredne rozpálenej panvici, tak aby nám neprihoreli, ale tiež aby sme na ich upečenie dlho nečakali. Prvá palacinka je často skúšobná, pre nastavenie správnej teploty.

3. 

Upečené palacinky kladieme na seba, necháme trochu ochladnúť a plníme sladkými, alebo slanými plnkami. Pri oddeľovaní palaciniek z kopy postupujeme opatrne, aby sme ich nepotrhali, keďže majú tendenciu lepiť sa na seba, nakoľko sme pri ich pečení nepoužili žiadny tuk.

4. 

Palacinky s pridanou sódou sú jemné a ľahké. Cukor nepridávame, jednak aby sa nelepili na panvicu a tiež, ak ich chceme plniť slanou plnkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies