Všetky recepty > Zákusky a koláče > Palacinky

Palacinky

Základný recept na palacinky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  sódová voda 500 ml  múka hladká 400 g  soľ

Z mlieka, vody, múky a štipky soli dohladka vymiešame riedke cesto. Panvicu na palacinky, alebo inú, najlepšie s nelepivým povrchom si rozohrejeme. Vylejeme na ňu cca 50 ml tekutého cesta, ktoré na panvici rozlejeme do tvaru palacinky, nakláňaním a pootáčaním panvice, tak aby sme pokryli celé dno panvice. Keď nám začnú okraje palacinky tmavnúť otočíme ju na druhú stranu a dopečieme.

2. 

Palacinky pečieme rýchlo, na stredne rozpálenej panvici, tak aby nám neprihoreli, ale tiež aby sme na ich upečenie dlho nečakali. Prvá palacinka je často skúšobná, pre nastavenie správnej teploty.

3. 

Upečené palacinky kladieme na seba, necháme trochu ochladnúť a plníme sladkými, alebo slanými plnkami. Pri oddeľovaní palaciniek z kopy postupujeme opatrne, aby sme ich nepotrhali, keďže majú tendenciu lepiť sa na seba, nakoľko sme pri ich pečení nepoužili žiadny tuk.

4. 

Palacinky s pridanou sódou sú jemné a ľahké. Cukor nepridávame, jednak aby sa nelepili na panvicu a tiež, ak ich chceme plniť slanou plnkou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť