svetvomne.sk

Palacinková pochúťka

Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 150 g  mlieko polotučné 1,5% 0.3 l  vajce slepačie 1 ks  sódová voda 50 ml  cukor kryštálový 1 PL  cukor vanilkový 1 bal

V miske vyšľaháme vajce, mlieko, cukor a vanilkový cukor, múku, sódovú vodu, kypriaci prášok, tak, aby vzniklo hladké cestíčko.

2. 

jablká 2 ks  škorica mletá

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané jabĺčko a chvíľu prikryté dusíme, pokiaľ nezmäkknú.

3. 

Podusené jabĺčka poprášime škoricou a opatrne zalejeme polovicou cesta.

4. 

lekvár marhuľový

Pomaly upečieme hrubšiu palacinku z oboch strán a po vybratí potrieme hrubou vrstvou marhuľového lekváru.

5. 

Tým istým spôsobom pripravíme druhú palacinku a prekryjeme ňou palacinku s lekvárom.

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Hotovú palacinkovú pizzu prelejeme roztopenou čokoládovou polevou.

7. 

Nakájame na trojuholníčky a podávame so šľahačkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť