Všetky recepty > Zákusky a koláče > Palacinky

Palacinková pochúťka

Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 150 g  mlieko polotučné 1,5% 0.3 l  vajce slepačie 1 ks  sódová voda 50 ml  cukor kryštálový 1 PL  cukor vanilkový 1 bal

V miske vyšľaháme vajce, mlieko, cukor a vanilkový cukor, múku, sódovú vodu, kypriaci prášok, tak, aby vzniklo hladké cestíčko.

2. 

jablká 2 ks  škorica mletá

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané jabĺčko a chvíľu prikryté dusíme, pokiaľ nezmäkknú.

3. 

Podusené jabĺčka poprášime škoricou a opatrne zalejeme polovicou cesta.

4. 

lekvár marhuľový

Pomaly upečieme hrubšiu palacinku z oboch strán a po vybratí potrieme hrubou vrstvou marhuľového lekváru.

5. 

Tým istým spôsobom pripravíme druhú palacinku a prekryjeme ňou palacinku s lekvárom.

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Hotovú palacinkovú pizzu prelejeme roztopenou čokoládovou polevou.

7. 

Nakájame na trojuholníčky a podávame so šľahačkou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť