Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zdravé koláčiky

Ovocné rezy s agarom

Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 250 g  múka špaldová celozrnná 50 g  cukor trstinový 120 g  olej olivový 25 ml  olej kokosový 35 ml  tvaroh jemný mäkký 250 g  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 15 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 g

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

vločky ovsené 40 g  voda 600 ml

Ovsené vločky zmixujeme vo vode.

3. 

Tekutinu z vločiek precedíme do misy.

4. 

Vymiešame (vyšľaháme) hladké cesto.

5. 

Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 g

Drobné mrazené ovocie necháme roztopiť, alebo použijeme čerstvé. Rovnomerne ho rozložíme na cesto.

8. 

Agar (prášok) 10 g  voda 1 L  cukor trstinový 40 g  med 60 g

Agar nasypeme do vody, pridáme cukor, med a privedieme do varu. Odstavíme a pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Želatinu rýchlejšie vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

9. 

Hustnúcu želatinu nalejeme na koláč a necháme dotuhnúť. Môžeme vložiť do chladničky, kde stuhne rýchlejšie.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť