svetvomne.sk

Ovocné rezy s agarom

Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 250 g  múka špaldová celozrnná 50 g  cukor trstinový 120 g  olej olivový 25 ml  olej kokosový 35 ml  tvaroh jemný mäkký 250 g  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 15 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 g

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

vločky ovsené 40 g  voda 600 ml

Ovsené vločky zmixujeme vo vode.

3. 

Tekutinu z vločiek precedíme do misy.

4. 

Vymiešame (vyšľaháme) hladké cesto.

5. 

Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 g

Drobné mrazené ovocie necháme roztopiť, alebo použijeme čerstvé. Rovnomerne ho rozložíme na cesto.

8. 

Agar (prášok) 10 g  voda 1 L  cukor trstinový 40 g  med 60 g

Agar nasypeme do vody, pridáme cukor, med a privedieme do varu. Odstavíme a pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Želatinu rýchlejšie vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

9. 

Hustnúcu želatinu nalejeme na koláč a necháme dotuhnúť. Môžeme vložiť do chladničky, kde stuhne rýchlejšie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť