Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 500 g  olej olivový 6 PL

Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.

2. 

Mäso odložíme do zapekacej misy.

3. 

cibuľa 60 g  mrkva 80 g  zeler 80 g  petržlen 60 g

Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.

4. 

víno biele suché 1 dl  korenie provensálske 1 PL  soľ ½ ČL  bobkový list 1 ks

Pridáme víno a korenie.

5. 

paradajkový pretlak 1 dl  vývar 3 dl

Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.

6. 

Obsah panvice prelejeme k mäsu.

7. 

Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.

8. 

Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť