svetvomne.sk

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

teľacie lýtko - móčing 500 g  olej olivový 6 PL

Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.

2. 

Mäso odložíme do zapekacej misy.

3. 

cibuľa 60 g  mrkva 80 g  zeler 80 g  petržlen 60 g

Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.

4. 

víno biele suché 1 dl  korenie provensálske 1 PL  soľ ½ ČL  bobkový list 1 ks

Pridáme víno a korenie.

5. 

paradajkový pretlak 1 dl  vývar 3 dl

Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.

6. 

Obsah panvice prelejeme k mäsu.

7. 

Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.

8. 

Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť