Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Oškvarkové slimáčiky

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  vajce slepačie ks  soľ PL  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 g  olej slnečnicový 50 ml  mlieko polotučné 1,5% 120 ml  droždie čerstvé 25 g  cukor kryštálový ČL

Kvások: Odlejeme si časť mlieka, ktoré zohrejeme tak, aby bolo vlažné, rozdrobíme doň droždie a pridáme cukor. Kvások necháme do napučania droždia kysnúť.
Cesto: Hladkú a polohrubú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, zvyšné mlieko, olej a vykysnutý kvások spolu vymiesime na hladké nelepivé cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto pomúčime, prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť, medzitým si pripravíme oškvarkovú plnku.

3. Oškvarková plnka

oškvarky 500 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 50 g  korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ ½ ČL

Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku (môžeme použiť aj mleté oškvarky ako polotovar), pridáme k nim kyslú smotanu, korenie a soľ.

Oškvarková plnka

4. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky.

5. 

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, ktoré potrieme oškvarkovou plnkou.

6. 

Potreté cesto zrolujeme.

7. 

Roládu pokrájame na trojuholníčky. Trojuholníčky porozkladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť