svetvomne.sk

Osie hniezda

Fantastické škoricové, kakaové a orechové osie hniezda.

 

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 700 ml  múka polohrubá 1 kg  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 42 g  soľ  vaječný žĺtok 3 ks  cukor kryštálový 2 PL  maslo 150 g

V časti teplého mlieka rozdrobíme kvasnice s trochou múky a cukru, necháme vzísť kvások. Do hlbokej misy nasypeme múku, štipku soli, pridáme žĺtka, cukor, roztopené maslo, kvások a zvyšné mlieko.

Cesto

2. 

Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme cca hodinu zakryté kysnúť.

3. 

kakao - prášok 30 g  cukor práškový 120 g  cukor vanilkový 15 g  cukor kryštálový 120 g  cukor škoricový 20 g  orechy vlašské mleté 150 g  cukor kryštálový 120 g  škorica mletá 10 g

Počas kysnutia cesta si pripravíme plnky.
Kakaovú - kakao zmiešame s cukrom kryštálovým a vanilkovým.
Škoricovú - cukor zmiešame so škoricovým cukrom a škoricou.
Orechovú - mleté orechy zmiešame s cukrom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

4. 

vaječný bielok 3 ks

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

olej slnečnicový 2 PL

Jednu časť cesta rozvaľkáme na obdĺžnik cca 45 krát 35 cm. Cesto potrieme jednou tretinou snehu z bielkov a olejom.

6. 

Na cesto rovnomerne rozsypeme jednu z plniek.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto čo najpevnejšie stočíme. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a pripojíme ho k vzniknutému závinu.

8. 

Závin nakrájame na cca 12 rovnakých dielov.

9. 

Plech namastíme olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie. Reznou hranou poukladáme vzniknuté kolieska na plech a jemne ich prstami vytvarujeme a roztiahneme. Vzniknuté osie hniezda potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 - 170°C 20 minút.

11. 

Postupne spracujeme ďalšie cestá a naplníme ich pripravenými plnkami, pričom postup pri napĺňaní zachováme ako pri prvom ceste.

12. 

Pri zachovaní uvedeného postupu vám garantujeme približne 40 kusov týchto výborných koláčov a mimoriadny úspech u vašich najbližších.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť