RECEPTY

Osie hniezda

Osie hniezda

Fantastické škoricové, kakaové a orechové osie hniezda.

recept,fotorecept,kakao - prášok,orechy vlašské mleté,škorica mletá,Sladké jedlá,Koláče

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor kryštálový240gramov
cukor práškový120gramov
cukor vanilkový15gramov
cukor škoricový20gramov
droždie čerstvé42gramov
kakao - prášok30gramov
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
múka polohrubá1kilogram
olej slnečnicový2polievkové lyžice
orechy vlašské mleté150gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
škorica mletá10gramov

 

Recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov  múka polohrubá 1 kilogram  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 42 gramov  soľ  vaječný žĺtok 3 kusy  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  maslo 150 gramov

V časti teplého mlieka rozdrobíme kvasnice s trochou múky a cukru, necháme vzísť kvások. Do hlbokej misy nasypeme múku, štipku soli, pridáme žĺtka, cukor, roztopené maslo, kvások a zvyšné mlieko.

2. 

Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme cca hodinu zakryté kysnúť.

3. 

kakao - prášok 30 gramov  cukor práškový 120 gramov  cukor vanilkový 15 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  cukor škoricový 20 gramov  orechy vlašské mleté 150 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  škorica mletá 10 gramov

Počas kysnutia cesta si pripravíme plnky.
Kakaovú - kakao zmiešame s cukrom kryštálovým a vanilkovým.
Škoricovú - cukor zmiešame so škoricovým cukrom a škoricou.
Orechovú - mleté orechy zmiešame s cukrom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

4. 

vaječný bielok 3 kusy

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Jednu časť cesta rozvaľkáme na obdĺžnik cca 45 krát 35 cm. Cesto potrieme jednou tretinou snehu z bielkov a olejom.

6. 

Na cesto rovnomerne rozsypeme jednu z plniek.

7. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto čo najpevnejšie stočíme. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a pripojíme ho k vzniknutému závinu.

8. 

Závin nakrájame na cca 12 rovnakých dielov.

9. 

Plech namastíme olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie. Reznou hranou poukladáme vzniknuté kolieska na plech a jemne ich prstami vytvarujeme a roztiahneme. Vzniknuté osie hniezda potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 - 170°C 20 minút.

11. 

Postupne spracujeme ďalšie cestá a naplníme ich pripravenými plnkami, pričom postup pri napĺňaní zachováme ako pri prvom ceste.

12. 

Pri zachovaní uvedeného postupu vám garantujeme približne 40 kusov týchto výborných koláčov a mimoriadny úspech u vašich najbližších.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies