RECEPTY

Originálny poľský Bigos

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

recept,fotorecept,kapusta kvasená,bravčový bôčik údený,bravčový bôčik údený,bravčová krkovička,bravčový bôčik,klobása,Bravčové mäso,Poľská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Poľská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčová krkovička300gramov
bravčový bôčik300gramov
bravčový bôčik údený250gramov
kapusta kvasená1kilogram
klobása150gramov
masť bravčová1polievková lyžica
paradajkový pretlak150litre
voda½litra

 

Recept

1. 

kapusta kvasená 1 kilogram

Kvasenú kapustu scedíme z nálevu a rozkrájame na drobnejšie kúsky.

2. 

bravčový bôčik údený 100 gramov

Údený bravčový bôčik si nakrájame na drobné kúsky a na panvičke pri strednej teplote vytopíme škvarky.

3. 

bravčová krkovička 300 gramov  bravčový bôčik 300 gramov

Mäso z krkovičky a boku nakrájame na kocky 2x2x2 cm a na rozpálenom oleji zatiahneme tak aby mäso zmenilo farbu na bledú zo všetkých strán.

4. 

masť bravčová 1 polievková lyžica  voda ½ litra

Vo väčšom hrnci si na troche rozpálenej masti pár minút prehrejeme pripravenú kapustu. Následne prídáme mäso, podlejeme vodou a dusíme 30 minút.

5. 

klobása 150 gramov  bravčový bôčik údený 150 gramov

Pridáme nakrájanú klobásu a údený bôčik a varíme ďaľších 30 minút. Vodu prilievame opatrne - konzistencia na konci by mala zostať hustá, bez vody.

6. 

paradajkový pretlak 150 litre

Primiešame paradajkový pretlak a škvarky. Dochutíme nálevom z kapusty. Povaríme záverečných cca 15 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies