Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta kvasená 1 kg

Kvasenú kapustu scedíme z nálevu a rozkrájame na drobnejšie kúsky.

2. 

bravčový bôčik údený 100 g

Údený bravčový bôčik si nakrájame na drobné kúsky a na panvičke pri strednej teplote vytopíme škvarky.

3. 

bravčová krkovička 300 g  bravčový bôčik 300 g

Mäso z krkovičky a boku nakrájame na kocky 2x2x2 cm a na rozpálenom oleji zatiahneme tak aby mäso zmenilo farbu na bledú zo všetkých strán.

4. 

masť bravčová 1 PL  voda ½ l

Vo väčšom hrnci si na troche rozpálenej masti pár minút prehrejeme pripravenú kapustu. Následne prídáme mäso, podlejeme vodou a dusíme 30 minút.

5. 

klobása 150 g  bravčový bôčik údený 150 g

Pridáme nakrájanú klobásu a údený bôčik a varíme ďaľších 30 minút. Vodu prilievame opatrne - konzistencia na konci by mala zostať hustá, bez vody.

6. 

paradajkový pretlak 150 l

Primiešame paradajkový pretlak a škvarky. Dochutíme nálevom z kapusty. Povaríme záverečných cca 15 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť