Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Orieškovo karamelový zákusok

Milujete sladké? Príprava tohoto zákusku je skutočná výzva a odmenou vám bude nezameniteľná chuť pravého karamelu. Zákusok je pečený na menšom plechu s rozmermi 20x25cm. Pokiaľ chcete viac porcií, treba dávku zdvojnásobiť.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 3 ks  cukor kryštálový 100 g  vaječný bielok 5 ks  soľ ¼ ČL

Tri žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista (zvyšné dva žĺtky neskor použijeme pri príprave krému). V druhej miske vyšľaháme sneh z piatich bielkov do tuha.

2. 

orechy lieskové mleté 100 g  múka hladká 4 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Do žĺtkovej peny opatrne zapracujeme sneh z bielkov, pomleté oriešky (lieskové oriešky môžte nahradiť aj vlašskými) a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

4. 

Cesto pečieme pri 200°C 10-15 minút.

5. 

Korpus vyklopíme a necháme dobre vychladnúť.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  vaječný žĺtok 2 ks  škrob kukuričný 20 g

Do misky vlejeme studené mlieko, pridáme dva žĺtky, Zlatý klas a dobre premiešame.

7. 

cukor kryštálový 150 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 175 ml

Na miernom ohni skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď je karamel bez hrudiek, prilejeme k nemu smotanu.

8. 

Nezľaknite sa, karamel hneď po priliatí okamžite stuhne, ale po krátkom varení na miernom ohni sa opäť rozpustí v smotane.

9. 

Po rozpustení prilejeme ku karamelu predpripravené mlieko so žĺtkami a zlatým klasom. Krátko povaríme do zhustnutia.

10. 

Karamel necháme vychladnúť.

11. 

maslo 150 g

Po vychladnutí pridáme do karamelu mäkké maslo a vymiešame hladký krém.

12. 

Vychladnutý plát cesta rozdelíme pozdĺžne na dve časti.

13. 

lekvár podľa vlastného výberu

Spodnú časť nahrubo natrieme lekvárom.

14. 

Na lekvár rozotrieme polovicu karamelového krému.

15. 

Prikryjeme druhým plátom a vrch ozdobíme zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecúška.

16. 

Hotový zákusok necháme dobre zachladiť.

17. 

čokoláda na varenie 55%

Povrch ozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými orieškami a pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť