svetvomne.sk

Orechové mesiačiky

Krehké, trvanlivé vianočné pečivo.

 

Počet porcií: 35

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

orechy vlašské mleté 125 g  múka hladká 150 g  cukor práškový 80 g  maslo 125 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Do misky navážime orechy, múku a cukor. Pridáme pokrájané maslo a sódu bikarbónu.

2. 

Vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu na 30 minút.

3. 

Formičku na rožteky obalíme potravinárskou fóliou.

4. 

Z cesta vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm a pokrájame na asi 1,5 cm kúsky. Každý kúsok vtlačíme do formičky...

5. 

...a vyklopíme, v dostatočných rozostupoch od seba, na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

čokoláda na varenie 55% 150 g  tuk stužený - margarín 15 g

Čokoládu nalámeme do hlbšieho hrnčeka, pridáme trochu 100% rastlinného stuženého tuku na polevy a v teplej vode rozpustíme. Do polevy namáčame jeden rožtek mesiačika, čím vytvoríme čiapočku a kladieme na mriežku.

8. 

cukrárenské zdobenie- hviezdičky

Čokoládové čiapočky posypeme drobnými cukrárenskými hviezdičkami, alebo iným zdobením.

9. 

Mesiačikom môžeme dokresliť, štetcom namočeným v čokoláde, oči a ústa :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť