Orechové kolieska s čokoládovým krémom

Sladká vianočná chuťovečka :) - striekané orechové mini kolieska plnené maslovým čokoládovým krémom.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 50 g  soľ  citrónová šťava

Z vaječných bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy...

2. 

cukor práškový 150 g

...a cukor, prešľaháme.

3. 

orechy vlašské mleté 125 g  múka polohrubá 25 g

Vmiešame orechy a múku, prešľaháme.

4. 

Cestom naplníme cukrárenské vrecúško s vloženou širšou špičkou.

5. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame 36 malých kopčekov v primeranej vzdialenosti od seba. Cesto sa ľahko roztečie na malé kolieska.

6. 

Kolieska pečieme-sušíme pri teplote asi 150-160°C 20 minút. Upečené necháme vychladnúť, až potom skladáme z plechu (z papiera ich uvoľníme nožíkom).

7. 

maslo 100 g  cukor práškový 20 g  čokoláda na varenie 55% 40 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s cukrom, primiešame rozpustenú, nie horúcu, čokoládu.

8. 

Na polovicu koliesok rozdelíme čokoládový krém. Prikryjeme druhou polovicou koliesok.

9. 

čokoláda  cukrárenské zdobenie - strieborno-zlatý mix

Ozdobíme rozpustenou čokoládou a vianočným zdobením.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť