svetvomne.sk

Orechové judáše

Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cukor kryštálový 1 ČL  múka polohrubá 1 ČL  droždie čerstvé 15 g  múka polohrubá 300 g  cukor práškový 80 g  maslo 80 g  vajce slepačie 1 ks  soľ  orechy vlašské 60 g

Do vlažného mlieka nasypeme lyžičku cukru, múky a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme roztopené maslo, vajce, štipku soli a 40 g z najemno nasekaných orechov.

2. 

Prilejeme kvások a vymiesime cesto.

3. 

Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

Z cesta vytvoríme 10 kusov rovnakých guľôčok. Z každej ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných odstupoch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor kryštálový

Posypeme cukrom a zvyškom orechov. Necháme 15 minút podkysnúť.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť