Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Orechové judáše

Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cukor kryštálový 1 ČL  múka polohrubá 1 ČL  droždie čerstvé 15 g  múka polohrubá 300 g  cukor práškový 80 g  maslo 80 g  vajce slepačie 1 ks  soľ  orechy vlašské 60 g

Do vlažného mlieka nasypeme lyžičku cukru, múky a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme roztopené maslo, vajce, štipku soli a 40 g z najemno nasekaných orechov.

2. 

Prilejeme kvások a vymiesime cesto.

3. 

Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

Z cesta vytvoríme 10 kusov rovnakých guľôčok. Z každej ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných odstupoch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor kryštálový

Posypeme cukrom a zvyškom orechov. Necháme 15 minút podkysnúť.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť