Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Narezanie zemiakov

zemiaky 800 g

Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Na každý z nich z guľatej strany vykrojíme mriežku, tak aby zemiak zostal zospodu celý.

Narezanie zemiakov

2. Príprava slaniny

slanina prerastená 150 g

Prerastenú slaninu pokrájame na tenké plátky.

Príprava slaniny

3. Pečieme

olej olivový 30 ml

Pekáč vymastíme, zemiaky poukladáme prekrojenou časťou do pekáča a zakryjeme plátkami slaniny. Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry s horným a dolným ohrevom na 200°C. Pečieme 50 minút.

Pečieme

4. Zapekáme

kapusta kvasená 400 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Pridáme kyslú kapustu a kyslú smotanu, odkryté pečieme ešte 20 minút.

Zapekáme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť