RECEPTY

Oravskí ježkovia

Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kapusta kvasená400gramov
olej olivový30mililitrov
slanina prerastená150gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
zemiaky800gramov

 

Recept

1. Narezanie zemiakov

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Na každý z nich z guľatej strany vykrojíme mriežku, tak aby zemiak zostal zospodu celý.

2. Príprava slaniny

slanina prerastená 150 gramov

Prerastenú slaninu pokrájame na tenké plátky.

3. Pečieme

olej olivový 30 mililitrov

Pekáč vymastíme, zemiaky poukladáme prekrojenou časťou do pekáča a zakryjeme plátkami slaniny. Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry s horným a dolným ohrevom na 200°C. Pečieme 50 minút.

4. Zapekáme

kapusta kvasená 400 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov

Pridáme kyslú kapustu a kyslú smotanu, odkryté pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť