RECEPTY

Opité veľkonočné zajace

Opité veľkonočné zajace

Jednoduché a rýchle cupcakes pre veľkých šibačov.

recept,fotorecept,rum tmavý,rum tmavý,piškóty dlhé,Mafiny,Veľkonočné

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 25 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Mafiny  Veľkonočné  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový160gramov
cukor vanilkový10gramov
hrozienka v čokoláde-
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá60gramov
piškóty dlhé12kusov
poleva cukrárska čokoládová50gramov
poleva cukrárska čokoládová-
puding vanilkový - prášok37gramov
rum tmavý40mililitrov
rum tmavý-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda10mililitrov

 

Recept

1. Piškótové cesto na mafiny

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  voda 10 mililitrov

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny.

2. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

vaječný bielok 4 kusy

... a vmiešame tuhý sneh z ušľahaných bielkov.

4. 

Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich rozdelíme cesto.

5. 

Pečieme 10-12 minút v rúre pri 180°C. Vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Rumový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 37 gramov  cukor vanilkový 10 gramov

V mlieku rozmiešame puding s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý puding a vo vodnom kúpeli ho vychladíme.

7. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom...

8. 

rum tmavý 40 mililitrov

... a vmiešame rum.

9. 

Primiešame vychladený puding a vyšľaháme krém. Vložíme ho na 30 minút do mrazničky aby stuhol. Počas času v mrazničke ho niekoľkokrát premiešame.

10. Zajačie uši

piškóty dlhé 12 kusov

Dlhé piškóty prekrojíme na polovice.

11. 

poleva cukrárska čokoládová 50 gramov

Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme ňou piškóty, stačí z jednej strany. Čokoládu necháme stuhnúť.

12. Poskladáme cupcakes zajkov

rum tmavý

Na každú mafinu nalejeme jednu čajovú lyžičku rumu.

13. 

Krém vyberieme z mrazničky, premiešame a pomocou naberačky na zmrzlinu...

14. 

... kladieme na mafiny kopčeky krému. Naberačku na zmrzlinu si po každom kopčeku namočíme do vody.

15. 

Do krému (jeho zadnej tretiny) zapichneme uši.

16. 

hrozienka v čokoláde

Z malých hrozienok v čokoláde vytvoríme očká a ňufáčik.

17. 

poleva cukrárska čokoládová

Špáradlo namočíme do jednej tretiny do polevy, prikladaním na zajka vytvoríme okolo ňufáčiku fúzy. Po každom fúziku špáradlo znovu máčame v poleve. Vyzdobíme mašličkou okolo košíčkov.

18. 

Zajačikov môžeme pripraviť aj pre malých šibačov, vtedy samozrejme do plnky ani do korpusov nepridávame rum. Veselú veľkú noc :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies