Všetky recepty > Zákusky a koláče > Mafiny

Opité veľkonočné zajace

Jednoduché a rýchle cupcakes pre veľkých šibačov.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Piškótové cesto na mafiny

vaječný žĺtok ks  cukor práškový 60 g  voda 10 ml

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny.

Piškótové cesto na mafiny

2. 

múka polohrubá 60 g  kypriaci prášok do pečiva ČL

Primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

vaječný bielok ks

... a vmiešame tuhý sneh z ušľahaných bielkov.

4. 

Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich rozdelíme cesto.

5. 

Pečieme 10-12 minút v rúre pri 180°C. Vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Rumový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  puding vanilkový - prášok 37 g  cukor vanilkový 10 g

V mlieku rozmiešame puding s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý puding a vo vodnom kúpeli ho vychladíme.

Rumový maslový krém

7. 

maslo 150 g  cukor práškový 100 g

Maslo vymiešame s cukrom...

8. 

rum 40 ml

... a vmiešame rum.

9. 

Primiešame vychladený puding a vyšľaháme krém. Vložíme ho na 30 minút do mrazničky aby stuhol. Počas času v mrazničke ho niekoľkokrát premiešame.

10. Zajačie uši

piškóty dlhé 12 ks

Dlhé piškóty prekrojíme na polovice.

Zajačie uši

11. 

poleva cukrárska čokoládová 50 g

Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme ňou piškóty, stačí z jednej strany. Čokoládu necháme stuhnúť.

12. Poskladáme cupcakes zajkov

rum

Na každú mafinu nalejeme jednu čajovú lyžičku rumu.

Poskladáme cupcakes zajkov

13. 

Krém vyberieme z mrazničky, premiešame a pomocou naberačky na zmrzlinu...

14. 

... kladieme na mafiny kopčeky krému. Naberačku na zmrzlinu si po každom kopčeku namočíme do vody.

15. 

Do krému (jeho zadnej tretiny) zapichneme uši.

16. 

hrozienka v čokoláde

Z malých hrozienok v čokoláde vytvoríme očká a ňufáčik.

17. 

poleva cukrárska čokoládová

Špáradlo namočíme do jednej tretiny do polevy, prikladaním na zajka vytvoríme okolo ňufáčiku fúzy. Po každom fúziku špáradlo znovu máčame v poleve. Vyzdobíme mašličkou okolo košíčkov.

18. 

Zajačikov môžeme pripraviť aj pre malých šibačov, vtedy samozrejme do plnky ani do korpusov nepridávame rum. Veselú veľkú noc :)

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť