svetvomne.sk

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda ½ l  soľ 2 ČL  cukor kryštálový 5 PL  ocot 3 PL  bobkový list 4 ks  paradajkový pretlak 1000 g  škrob kukuričný 50 g

Do vody pridáme soľ, cukor, ocot, bobkový list a privedieme do varu. V paradajkovom pretlaku do hladka rozmiešame kukuričný škrob a zmes vlejeme do vriacej vody. Varíme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne okyseliť či docukriť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť