svetvomne.sk

Nepečená jablková torta s orieškami

Výborná chrumkavá torta, plná lieskových orieškov a tekvicových semienok. Podávame poliatu čerstvou citrónovou šťavou v množstve podľa chuti.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 1 kg  cukor trstinový 100 g

Jablká očistíme, nahrubo postrúhame, zasypeme cukrom a uvaríme na kašu. Rozmixujeme ponorným mixérom.

2. 

orechy lieskové 100 g

Lieskové orechy nasekáme na jemno...

3. 

Prisypeme a zamiešame ich do jablkového pyré.

4. 

voda 250 ml  puding vanilkový - prášok 37 g

Pyré vrátime na oheň, prilejeme vo vode rozmiešaný pudingový prášok a varíme do zhustnutia.

5. 

semienka tekvicové lúpané 60 g

Nasekáme tekvicové semienka.

6. 

Vmiešame ich do uvarenej jablkovo-orieškovej kaše.

7. 

piškóty 100 g

Na dno tortovej formy (priemer 26 cm) rozložíme piškóty. Pre zdravšiu variantu torty použijeme celozrnné piškóty.

8. 

piškóty 100 g

Prikryjeme ich polovicou zmesi a opäť poukladáme vrstvu piškót.

9. 

Navrstvíme druhú polovicu zmesi a uhladíme. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny tuhnúť. Najlepšie je nechať tuhnúť tortu cez noc, vtedy sa piškóty lepšie od jabĺk prevlhčia.

10. 

čokoláda 85%

Tortu rozkrájame a ozdobíme rozpustenou čokoládou.

11. 

citrónová šťava

Po stuhnutí čokolády môžeme podávať porcie poliate citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť