RECEPTY

Nakladaný chren

Nakladaný chren

Jednoduchý recept na domáci nakladaný lahôdkový chren s jablkami.

recept,fotorecept,chren čerstvý - koreň,jablká,Zaváraniny,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zaváraniny

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

chren čerstvý - koreň300gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
jablká300gramov
ocot1deciliter
soľ½čajovej lyžičky
voda2.5decilitra

 

Recept

1. 

chren čerstvý - koreň 300 gramov  jablká 300 gramov

Očistíme si vačší koreň chrenu a zopár jabĺk.

2. 

Nastrúhame ich na jemno.

3. 

voda 2.5 decilitra  ocot 1 deciliter  soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Z uvedených ingrediencií si pripravíme nálev a privedieme ho do varu.

4. 

Pridáme nastrúhanú zmes a varíme 10-15 min. Dva krát premiešame.

5. 

Horúci chren dávkujeme do zaváracích pohárov s primeraným množstvom nálevu. Necháme vychladnúť na utierke dole hlavou. Skladujeme na chladnom tmavom mieste.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies