svetvomne.sk

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

syr Camembert 540 g  cibuľa 200 g  cesnak 10 ks

Šesť kusov Camembertu nakrájame na trojuholníky. Cibuľu očistíme, nakrájame na polkolieska a rozoberieme. Cesnak ošúpeme.

2. 

soľ ¼ ČL  korenie grilovacie ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  cesnak sušený ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Do misy vložíme tretinu cibule a na ňu naukladáme polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami.

3. 

soľ ¼ ČL  korenie grilovacie ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  olej olivový 350 ml  cesnak sušený ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Do misy vložíme druhú tretinu cibule a na ňu naukladáme druhú polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami. Ukončujeme poslednou tretinou cibule. Všetko zalejeme olejom a jemne popritláčame aby sa olej všade dostal.

4. 

Naložený syr uzavrieme v nádobe a odložíme na niekoľko dní do chladničky. Ak vydržíme aspoň 7 dní z neho neodjedať :), bude mimoriadne chutný. Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť