svetvomne.sk

Mrkvová ostro-kyslá polievka

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
voda1liter
voda1deciliter
bujón hovädzí20gramov
huby sušené čínska zmes10gramov
mrkva250gramov
chilli paprička sušenág
tofu údené150gramov
ocot4polievkové lyžice
škrob zemiakový3čajové lyžičky
vajce slepačie1kus

1. 

voda 1 l  bujón hovädzí 20 g  huby sušené čínska zmes 10 g  mrkva 250 g  chilli paprička sušená

Do hrnca dáme varit vodu, bujóny (alebo vývar) a hríby. Pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kúsky alebo tenké kolieska. Chilli papričku nakrájame na drobno a pridáme do varenia.

2. 

tofu údené 150 g  ocot 4 PL

Po cca 15 min. varenia, keď mrkva zmäkne, pridáme údené tofu a ocot podľa chuti.

3. 

škrob zemiakový 3 ČL  voda 1 dl  vajce slepačie 1 ks

Škrob rozmiešame v miske s malým množstvom vody a vmiešame do hrnca k polievke. Na koniec za pomalého miešania vlejeme rozmixované vajce.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť