svetvomne.sk

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  slanina prerastená 100 g  morčacie stehná 4 ks  soľ  paprika červená mletá

Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na hrubšie prúžky. Morčacie dolné stehná umyjeme, nasolíme, potrieme mletou červenou paprikou a ostrým nožom vytvoríme do nich hlboké zárezy. Do zárezov natlačíme prúžky slaniny.

2. 

voda 400 ml

Stehná vložíme do pekáča a bohato posypeme cibuľou. Stehnami trochu pohneme, aby sa časť cibule dostala aj pod ne. Podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté na strednom stupni vo vyhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Mäso musí byť úplne mäkké a ľahko musí ísť od kosti.

4. 

Upečené mäso oddelíme od kosti a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť