Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 600 g  cesnak 6 strúčikov  rasca drvená ¼ ČL  soľ ¼ ČL

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame s cesnakom, soľou a rascou. Necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny.

Príprava mäsa

2. 

cibuľa 300 g  voda 2 dl  masť bravčová 1 PL

Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v pekáči pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, premiešame a prikryté pečieme pri 180 stupňoch cca hodinu.

3. 

Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do ružova pri 250 stupňoch 10-15 minút.

4. Príprava kapusty

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 2 PL  rasca celá ½ ČL  ocot 2 PL  cukor kryštálový 1 PL  kapusta kvasená 500 g

Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch miestach prekrojíme, aby vznikli kratšie kúsky. Cibuľu zľahka osmažíme na oleji. Pridáme kapustu, rascu a dusíme 30 minút. Pred koncom dochutíme octom a cukrom.

Príprava kapusty

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť