Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 600 g  cesnak 6 strúčikov  rasca drvená ¼ ČL  soľ ¼ ČL

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame s cesnakom, soľou a rascou. Necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny.

Príprava mäsa

2. 

cibuľa 300 g  voda 2 dl  masť bravčová 1 PL

Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v pekáči pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, premiešame a prikryté pečieme pri 180 stupňoch cca hodinu.

3. 

Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do ružova pri 250 stupňoch 10-15 minút.

4. Príprava kapusty

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 2 PL  rasca celá ½ ČL  ocot 2 PL  cukor kryštálový 1 PL  kapusta kvasená 500 g

Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch miestach prekrojíme, aby vznikli kratšie kúsky. Cibuľu zľahka osmažíme na oleji. Pridáme kapustu, rascu a dusíme 30 minút. Pred koncom dochutíme octom a cukrom.

Príprava kapusty

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť