Mliečny rez

Domáci mliečny rez na ktorý sa každé dieťa a každá návšteva s chuťou vrhne.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

vajce slepačie 7 ks  cukor práškový 140 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Cesto

2. 

kakao - prášok 15 g  granko 2 PL

Do misy pridáme kakao a granko.

3. 

múka hrubá 150 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g  olej slnečnicový 2 PL

Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame.

4. 

Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek.

5. Upečieme 2 korpusy

Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom.

Upečieme 2 korpusy

6. Krém

maslo 125 g  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 g  jogurt biely 100 ml  cukor kryštálový 4 PL  cukor vanilkový 8 g

Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.

Krém

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 10 g

Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku.

8. 

Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus.

9. 

Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť