Mliečna šošovicová polievka

Klasická mliečna šošovicová polievka so zemiakmi. Polievku obľubujú nielen dospelí, ktorí si ju môžu prichutiť octom, ale aj deti. Pri príprave polievky pre tých najmenších varíme polievku bez soli.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 250 g  voda 750 ml  soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

Očistené, umyté zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody. Pridáme soľ a rascu.

2. 

šošovica sterilizovaná 500 g

Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú šošovicu bez nálevu. Pokiaľ varíme polievku zo sušenej šošovice tú najprv uvaríme, zvlášť v hrnci, do mäkka.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 800 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  múka hladká 50 g

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame zátrepku. Potom hrniec vrátime na sporák a polievku krátko prevaríme.

4. 

maslo 30 g

Nakoniec pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

5. 

Polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Chutná je s chlebíkom natretým maslom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť