Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 400 g

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezančeky.

2. Marináda

kečup ostrý 1 PL  chilli pikantná omáčka 1 ČL  sójová omáčka 1 ČL  horčica plnotučná ½ PL  korenie čierne mleté  cesnak sušený ½ ČL

V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.

Marináda

3. 

cibuľa 1 ks

Na oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a chvíľu opekáme.

4. 

mexická mrazená zeleninová zmes 750 g  múka hladká 1 PL  voda

Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť