RECEPTY

Mexické soté

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

recept,fotorecept,bravčové stehno,chilli pikantná omáčka,mexická mrazená zeleninová zmes,Bravčové mäso,Mexické kuchyňa

Bravčové mäso

Mexické kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno400gramov
cesnak sušený½čajovej lyžičky
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
cibuľa1kus
horčica plnotučná½polievkovej lyžice
kečup ostrý1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
mexická mrazená zeleninová zmes750gramov
múka hladká1polievková lyžica
sójová omáčka1čajová lyžička
voda-

 

Recept

1. 

bravčové stehno 400 gramov

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezančeky.

2. Marináda

kečup ostrý 1 polievková lyžica  chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička  sójová omáčka 1 čajová lyžička  horčica plnotučná ½ polievkovej lyžice  korenie čierne mleté  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky

V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.

3. 

cibuľa 1 kus

Na oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a chvíľu opekáme.

4. 

mexická mrazená zeleninová zmes 750 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica  voda

Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies