svetvomne.sk

Medový krémeš

Tradičný obľúbený zákusok z našej kuchyne.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 1000 ml  cukor kryštálový 150 g

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

2. 

múka hladká 39 g  puding vanilkový - prášok 111 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Múku a pudingový prášok rozmiešame v mlieku a prilejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.

3. 

vaječný žĺtok 2 ks

Primiešame vaječné žĺtka a prevaríme. Preložíme do misy a necháme za občasného miešania chladnúť pri izbovej teplote.

4. 

múka hladká 250 g  cukor práškový 50 g  med 50 g  maslo 50 g  rum 2 PL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  vajce slepačie 1 ks  vaječný žĺtok 1 ks

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, med, nakrájané maslo, rum, sódu bikarbónu, vajce a vaječný žĺtok.

5. 

Vypracujeme cesto.

6. 

múka hladká

Cesto rozdelíme na polovice. Z jednej polovice vyvaľkáme na papieri na pečenie tenký plát, ktorý pomocou noža zarovnáme na obdĺžnik cca 35x25 cm. Cesto pri vaľkaní jemne poprášime múkou aby sa nám nelepilo na valček.

7. 

Druhú polovicu cesta pripravíme ako prvú a jemne ju nakrojíme na 12 rovnakých častí.

8. 

Pláty vložíme do plechov na pečenie aj s papierom a postupne upečieme pri teplote 180°C 5 minút.

9. 

maslo 200 g

Do vlažnej pudingovej kaše pridáme nakrájané maslo a vyšľaháme krém.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 16 g

Krém natrieme na prvý plát. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a natrieme na krém.

11. 

Prikryjeme plátom nakrojeným na kocky a uložíme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.

12. 

cukor práškový

Pred podávaním nakrájame podľa predznačených čiar a posypeme preosiatym cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť