RECEPTY

Medové srdiečka

Medové srdiečka

Perníkové vianočné pečivo zlepované krémom. Pečivo je po upečení mäkučké. Tento typ krému je veľmi chutný s dlhšou trvanlivosťou.

recept,fotorecept,maslo,med,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor vanilkový1balíček
kypriaci prášok do perníka1čajová lyžička
maslo250gramov
med2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%0.2litra
múka hladká450gramov
múka hrubá1.5polievkovej lyžice
poleva cukrárska biela-
poleva cukrárska čokoládová-
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 kusy  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 200 gramov  med 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do perníka 1 čajová lyžička

Vajcia, tuk, cukor, med, škoricu, kypriaci prášok dáme do hrnca a na slabom ohni chvíľku miešame kým sa cukor nerozpustí. Dávame pozor, aby sa cesto nepripálilo.

2. 

múka hladká 450 gramov

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny v chlade odstáť. Cesto po odstátí stuhne a dobre sa s ním pracuje.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, srdiečka...rôzne tvary.

4. 

Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 7 min.

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 0.2 litra  múka hrubá 1.5 polievkovej lyžice  cukor vanilkový 1 balíček

V studenom mlieku rozmiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.

6. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice

Vymiešame maslo s cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme hladký krém. Dosladíme podľa chuti.

7. Dohotovenie

Krém natierame na pečivo a zlepujeme po dvoch.

8. 

poleva cukrárska čokoládová  poleva cukrárska biela

Vrchnú časť namáčame v čokoládovej poleve a podľa fantázie dozdobíme bielou čokoládou, cukrárskym zdobením, orechmi...

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies