Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Mäsovo-hubové špízy

Chutné špízy v sobotu na obed :)

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 250 g  paprika 150 g  šampiňóny 400 g  klobása 250 g  bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 350 g  slanina prerastená 200 g

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyčistíme a pokrájame na širšie prúžky. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky. Klobásu nakrájame na kolieska. Mäso umyjeme, pokrájame na plátky a potom na štvorčeky asi 3x3cm. Slaninu nakrájame na tenké plátky a tie na širšie pásiky.

2. 

soľ 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  olej slnečnicový  voda 150 ml

Všetky pripravené ingrediencie striedavo napichujeme na špajdle. Špízy poukladáme na plech, osolíme, posypeme paprikou a korením. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a zakryté pečieme 30 minút v rozohriatej rúre pri asi 200°C.

3. 

Potom odokryjeme a 15 minút dopečieme.

4. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť