Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mäso mleté 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  cesnak 4 štipky  strúhanka 1 PL  vajce slepačie 1 ks  pažítka

K mletému mäsu priáme soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku a nasekanú pažitku. Všetko spolu premiešame.TIP: Do zmesy môžme pridať, predvarenú ryžu podľa chuti.

2. 

Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky.

3. 

Na panvicu dáme trošku oleja a guľky opekáme asi 10 minút. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.

4. 

cibuľa 1 ks  paradajkový pretlak 500 g  voda 0.4 l

Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu opekáme, potom ju zalejeme rajčinovým pretlakom a vodou.

5. 

bujón hovädzí 1 ks

Guľky vložíme do omáčky, pridáme mäsový bujón a spolu varíme asi 20 minút, pokiaľ sa gulky neuvaria.

6. 

škrob zemiakový 2 PL  chilli sladká omáčka 2 PL  oregano 1 ČL

Krátko pred dovarením omáčku zahustíme múkou alebo škrobom rozmiešaným s vodou. Omáčku ochutíme sladkou chilli omáčkou a oregánom.

7. 

chilli paprička sušená 1 ks

Nakoniec ešte pridáme rozdrvenú chilli papričku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť