Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsovej zmesi

rožok biely ks  mlieko polotučné 1,5% dl

Rožky nakrájame na tenšie kolieska, vložíme do hlbšej nádoby, pričom tvrdé okraje koncov rožkov vyhodíme. Zalejeme mliekom a necháme 2 minútky odstáť.

Príprava mäsovej zmesi

2. 

cibuľa 150 g  vajce slepačie ks  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak strúčiky

Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Rožky v mlieku rukou najemno roztlačíme, pridáme vajcia, cibuľu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a strúhanku. Všetko spolu rozmiešame.

3. 

mäso mleté 1000 g

Nakoniec pridáme mleté mäso, znovu premiešame.

4. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v hladkej múke a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Guľky zakryjeme druhým plechom, alebo alobalom a vo vyhriatej rúre takto pečieme, na strednom stupni, 20 minút. Potom ich odokryjeme a ďalších 20 minút dopekáme, môžeme zvýšiť teplotu pečenia, aby boli pekné do hneda upečené.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť