svetvomne.sk

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsovej zmesi

rožok biely 4 ks  mlieko polotučné 1,5% 4 dl

Rožky nakrájame na tenšie kolieska, vložíme do hlbšej nádoby, pričom tvrdé okraje koncov rožkov vyhodíme. Zalejeme mliekom a necháme 2 minútky odstáť.

Príprava mäsovej zmesi

2. 

cibuľa 150 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 3 strúčiky

Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Rožky v mlieku rukou najemno roztlačíme, pridáme vajcia, cibuľu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a strúhanku. Všetko spolu rozmiešame.

3. 

mäso mleté 1000 g

Nakoniec pridáme mleté mäso, znovu premiešame.

4. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v hladkej múke a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Guľky zakryjeme druhým plechom, alebo alobalom a vo vyhriatej rúre takto pečieme, na strednom stupni, 20 minút. Potom ich odokryjeme a ďalších 20 minút dopekáme, môžeme zvýšiť teplotu pečenia, aby boli pekné do hneda upečené.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť