RECEPTY

Maslová ryža parboiled

Maslová ryža parboiled

Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.

recept,fotorecept,ryža dlhozrnná Parboiled,maslo,Ryža,Bezlepkové

Ryža

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Ryža  Bezlepkové  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

maslo50gramov
ryža dlhozrnná Parboiled200gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda350mililitrov

 

Recept

1. 

ryža dlhozrnná Parboiled 200 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku.

2. 

voda 350 mililitrov  soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Ryžu vložíme do studenej vody, osolíme a pomaly privedieme do varu. Po zovretí 10 minút varíme zakrytú, odstavíme z ohňa a necháme 10 minút dopariť.

3. 

maslo 50 gramov

Do horúcej ryže primiešame maslo.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies