svetvomne.sk

Mascarpone hrebeň s jahodami

Sladké hrebene z lístkového cesta s pudingovo-mascarpone plnkou a jahodami.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový 50 g  puding vanilkový - prášok 37 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladiť ...

2. 

mascarpone 200 g

... a pridáme mascarpone.

3. 

Vymiešame hladký krém.

4. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozdelíme na polovice.

5. 

Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hranatej varechy vytvoríme na jednej časti cesta zárezy.

6. 

jahody 350 g

Na druhú časť poukladáme päť kôpok z polovice pripraveného pudingu v dostatočných rozostupoch od seba. Na puding poukladáme kúska umytých, pokrájaných jahôd.

7. 

Na kôpky preklopíme narezanú časť cesta.

8. 

Okraje zahneme, predeli pritlačíme a nakrájame na porcie.

9. 

Hrebene poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre na 200°C. Spracujeme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť