Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Mascarpone hrebeň s jahodami

Sladké hrebene z lístkového cesta s pudingovo-mascarpone plnkou a jahodami.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový 50 g  puding vanilkový - prášok 37 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladiť ...

2. 

mascarpone 200 g

... a pridáme mascarpone.

3. 

Vymiešame hladký krém.

4. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozdelíme na polovice.

5. 

Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hranatej varechy vytvoríme na jednej časti cesta zárezy.

6. 

jahody 350 g

Na druhú časť poukladáme päť kôpok z polovice pripraveného pudingu v dostatočných rozostupoch od seba. Na puding poukladáme kúska umytých, pokrájaných jahôd.

7. 

Na kôpky preklopíme narezanú časť cesta.

8. 

Okraje zahneme, predeli pritlačíme a nakrájame na porcie.

9. 

Hrebene poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre na 200°C. Spracujeme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť