Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Morčacie mäso

Marinované pečené morčacie stehná

Neviete čo uvariť z veľkých morčacích nôh? Tu je chutná inšpirácia.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

morčacie stehná ks  olej olivový 50 ml  korenie grilovacie ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá ČL  cesnak sušený ČL

Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Z oleja a korenín si pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme a necháme ich 24 hodín odležať v chlade.

2. 

cesnak strúčikov  cibuľa 200 g  soľ ČL  voda 300 ml

Po namarinovaní očistíme cesnak, urobíme do nôh zárezy a vtlačíme dnu celé strúčiky cesnaku. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Stehná osolíme a poukladáme na ne cibuľu, podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté pri teplote 180°C 1,5 hodiny. Odokryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a dopečieme odokryté pri vyššom stupni, 15 minút, mäso otočíme a ešte raz pätnásť minút pečieme. Vyberieme z rúry a do podávania necháme pekáč zatvorený, aby mäso nevyschlo.

4. 

Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť