Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Morčacie mäso

Marinované pečené morčacie stehná

Neviete čo uvariť z veľkých morčacích nôh? Tu je chutná inšpirácia.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

morčacie stehná 2 ks  olej olivový 50 ml  korenie grilovacie ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  cesnak sušený 1 ČL

Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Z oleja a korenín si pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme a necháme ich 24 hodín odležať v chlade.

2. 

cesnak 8 strúčikov  cibuľa 200 g  soľ 2 ČL  voda 300 ml

Po namarinovaní očistíme cesnak, urobíme do nôh zárezy a vtlačíme dnu celé strúčiky cesnaku. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Stehná osolíme a poukladáme na ne cibuľu, podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté pri teplote 180°C 1,5 hodiny. Odokryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a dopečieme odokryté pri vyššom stupni, 15 minút, mäso otočíme a ešte raz pätnásť minút pečieme. Vyberieme z rúry a do podávania necháme pekáč zatvorený, aby mäso nevyschlo.

4. 

Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť