svetvomne.sk

Marinované pečené morčacie stehná

Neviete čo uvariť z veľkých morčacích nôh? Tu je chutná inšpirácia.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

morčacie stehná 2 ks  olej olivový 50 ml  korenie grilovacie ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  cesnak sušený 1 ČL

Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Z oleja a korenín si pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme a necháme ich 24 hodín odležať v chlade.

2. 

cesnak 8 strúčikov  cibuľa 200 g  soľ 2 ČL  voda 300 ml

Po namarinovaní očistíme cesnak, urobíme do nôh zárezy a vtlačíme dnu celé strúčiky cesnaku. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Stehná osolíme a poukladáme na ne cibuľu, podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté pri teplote 180°C 1,5 hodiny. Odokryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a dopečieme odokryté pri vyššom stupni, 15 minút, mäso otočíme a ešte raz pätnásť minút pečieme. Vyberieme z rúry a do podávania necháme pekáč zatvorený, aby mäso nevyschlo.

4. 

Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť