Marinované bravčové steaky so slaninou

Podávame s opekanými zemiakmi.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa a marinády

bravčové karé 600 g  olej slnečnicový 200 ml  cibuľa 150 g  cesnak 3 strúčiky  citrónová kôra 1 PL

Bravčové karé alebo krkovičku nakrájame na hrubšie - cca 1,5 cm hrubé plátky. Do panvice nalejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, krátko opražíme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.

Príprava mäsa a marinády

2. 

korenie čierne celé ½ ČL  korenie farebné 1 ČL

V mažiari roztlčieme korenie a prisypeme ho k cibuli, cesnaku a citrónovej kôre. Odstavíme z ohňa, premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

3. 

Do misky vložíme mäso, zalejeme ho marinádou, poprekladáme, aby sa marináda dostala na všetky plátky a necháme 3 hodiny, prípadne aj dlhšie odpočívať v chladničke.

4. Grilujeme steaky

Rozohrejeme grilovaciu panvicu, položíme na ňu plátky mäsa a 5 minút prudko opečieme.

Grilujeme steaky

5. 

Mäso obrátime a nalejeme na neho zvyšnú marinádu. Opečieme z druhej strany 5 minút.

6. 

slanina oravská 150 g  cibuľa 200 g

Slaninu nakrájame na plátky a po vybratí rezňov ju opečieme v panvici. Môžeme pri nej opiecť aj nakrájanú cibuľu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť