Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Marhuľový koláč s mrveničkou

Tradičný recept na koláč z kysnutého cesta s posýpkou a kyselkavou príchuťou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 300 g  droždie čerstvé 20 g  mlieko polotučné 1,5% dl

Do misy nasypeme múku a vytvarujeme si malú priehlbinku do ktorej rozmrvíme kvasnice a zalejeme trochou vlažného mlieka. Kvasnice a mlieko zmiešame. Necháme 20 minút odstáť, čím sa nám vytvorí kvások.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 1.5 dl  cukor kryštálový 1.5 PL  soľ  maslo 70 g

Postupne pridávame do misy zvyšné vlažné mlieko, maslo, cukor, štipku soli a vymiešame tekuté cesto.

3. 

Plech vymastíme a posypeme múkou, aby sa nám cesto po upečení dalo ľahko oddeliť. Cesto vylejeme na plech a necháme 30 minút vykysnúť.

4. Príprava mrveničky

múka polohrubá 100 g  maslo 100 g  cukor kryštálový 100 g

Hmotu na mrveničku si pripravíme vymiešaním múky, zmäknutého masla a cukru.

5. 

marhule

Do cesta poukladáme polovičky vykôstkovaných marhúľ a posypeme mrveničkou.

6. 

Pečieme na 180°C približne 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť