svetvomne.sk

Marhuľová bublanina

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

marhule 600 g

Marhule umyjeme, prepolíme na polovice a odstránime kôstky.

2. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor kryštálový 100 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

vaječný bielok 6 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

voda 50 ml  olej repkový 50 ml  múka polohrubá 160 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a múku s kypriacim práškom.

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (25x38 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

cukor kryštálový 15 ČL

Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou navrch. Keďže marhule sú po upečení pomerne kyslé, posypeme každú pred pečením zarovnanou lyžičkou cukru. Takto dostanú jemnú kyselkavú chuť.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

9. 

cukor práškový

Chladnúcu bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom...

10. 

...a vychladenú pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť