Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Mandľové medovníky

Netradičné medovníčky s vôňou Vianoc.

 

Počet porcií: 60

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mandle 120 g

Mandle pomelieme aj so šupkou.

2. 

mandle 80 g

Mandle krátko povaríme, vodu scedíme, mandle ošúpeme a poprekrajujeme pozdĺžne na polovice.

3. 

med 120 g  maslo 70 g

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a med.

4. 

múka hladká 300 g  cukor práškový 70 g  korenie perníkové 12 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

V miske zmiešame pomleté mandle, múku, cukor, perníkové korenie a sódu bikarbónu.

5. 

vajce slepačie ks  rum PL

V rozpustenom masle s medom rozmiešame vajíčko a rum.

6. 

Tekutú zmes prilejeme do sypkej a premiešame varechou.

7. 

Cesto preložíme na dosku, vypracujeme rukou a uložíme zabalené do potravinárskej fólie na 12 hodín do chladu.

8. 

Odpočinuté cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie ks

Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

Medovníčky vyzdobíme pripravenými mandľami.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť