Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Mandarínkovo-ananásový čokoládový koláč

Lahodný ovocno čokoládový koláč

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

maslo 125 g  múka polohrubá 190 g  cukor práškový 60 g  soľ  vaječný žĺtok ks

Maslo vymiešame spolu s múkou, práškovým cukrom, štipkou soli a žĺtkom na hladké cesto.

Príprava cesta

2. Upečieme korpus

Cesto uložíme na 1 hodinu do chladu. Kruhovú formu na pečenie vymastíme. Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy, tak aby sme urobili asi 2 cm okraje. Korpus pečieme 15 minút na 200 °C do chrumkava.

Upečieme korpus

3. Rozložíme ovocie

ananás 340 g  kompót mandarínkový 175 g

Mandarínky a ananás rozložíme na vychladený korpus.

Rozložíme ovocie

4. Príprava čokolád

čokoláda 85% 200 g  čokoláda biela 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  maslo 15 g  maslo 15 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Oba druhy čokolády oddelene nasekáme. Každú zvlášť roztopíme v smotane nad horúcim kúpeľom. Do každej vmiešame maslo. Oba krémy necháme trochu vychladnúť a striedavo nalievame na ovocie do formy.

Príprava čokolád

5. 

Koláč necháme minimálne 3 hodiny stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť