svetvomne.sk

Mandarínkovo-ananásový čokoládový koláč

Lahodný ovocno čokoládový koláč

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

maslo 125 g  múka polohrubá 190 g  cukor práškový 60 g  soľ  vaječný žĺtok 1 ks

Maslo vymiešame spolu s múkou, práškovým cukrom, štipkou soli a žĺtkom na hladké cesto.

Príprava cesta

2. Upečieme korpus

Cesto uložíme na 1 hodinu do chladu. Kruhovú formu na pečenie vymastíme. Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy, tak aby sme urobili asi 2 cm okraje. Korpus pečieme 15 minút na 200 °C do chrumkava.

Upečieme korpus

3. Rozložíme ovocie

ananás 340 g  kompót mandarínkový 175 g

Mandarínky a ananás rozložíme na vychladený korpus.

Rozložíme ovocie

4. Príprava čokolád

čokoláda 85% 200 g  čokoláda biela 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  maslo 15 g  maslo 15 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Oba druhy čokolády oddelene nasekáme. Každú zvlášť roztopíme v smotane nad horúcim kúpeľom. Do každej vmiešame maslo. Oba krémy necháme trochu vychladnúť a striedavo nalievame na ovocie do formy.

Príprava čokolád

5. 

Koláč necháme minimálne 3 hodiny stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť