svetvomne.sk

Malinový mrežovník

Svieži koláčik.

 

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 200 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  maslo 80 g  vajce slepačie 1 ks  cukor práškový 80 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 PL

Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme maslo, vajce, cukor a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

lekvár podľa vlastného výberu

Menší plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. Asi 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do plechu. Cesto môžeme rozvaľkať na potrebnú veľkosť aj na papieri na pečenie, ktorý z plechu vyberieme a potom, aj s cestom, ho späť vložíme. Cesto potrieme primeraným množstvom riedkeho lekváru.

3. 

maliny 350 g

Na lekvár poukladáme očistené, umyte maliny.

4. 

Zo zvyšného cesta urobíme na koláči mriežky.

5. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút, pri teplote asi 180°C. Hotový koláč môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť