Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Makrela v jogurte

Chutná a zdravá ryba v jogurtovej marináde. Podávame s ryžou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Makrely

makrela 1200 g

Mrazené makrely necháme čiastočne rozmraziť a odrežeme z nich vrchné, spodné plutvy a hlavu. Narežeme bruško a vyčistíme vnútornosti. Kým sú čiastočne zmrazené ľahšie sa nám plutvy odriezajú. Následne necháme makrely ďalej rozmrazovať.

Makrely

2. Marináda

cibuľa 150 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca mletá 1 ČL  zázvor mletý 1 ČL

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme soľ, korenie, rascu a zázvor. Dobre zmixujeme.

Marináda

3. 

feferónky sterilizované 2 ks  jogurt biely 450 ml

Feferónky na jemno nasekáme a zamiešame ich s jogurtom.

4. 

Rozmrazené makrely umyjeme a natrieme zmesou z cibule a korenín.

5. 

Potom ich natrieme jogurtom s feferónkami a v chlade marinujeme 1 hodinu.

6. 

olej slnečnicový 50 ml  cibuľa 150 g

Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme makrely aj celou marinádou a udusíme do mäkka (cca 30 minút).

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť