Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Makrela v jogurte

Chutná a zdravá ryba v jogurtovej marináde. Podávame s ryžou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Makrely

makrela 1200 g

Mrazené makrely necháme čiastočne rozmraziť a odrežeme z nich vrchné, spodné plutvy a hlavu. Narežeme bruško a vyčistíme vnútornosti. Kým sú čiastočne zmrazené ľahšie sa nám plutvy odriezajú. Následne necháme makrely ďalej rozmrazovať.

Makrely

2. Marináda

cibuľa 150 g  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca mletá ČL  zázvor mletý ČL

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme soľ, korenie, rascu a zázvor. Dobre zmixujeme.

Marináda

3. 

feferónky sterilizované ks  jogurt biely 450 ml

Feferónky na jemno nasekáme a zamiešame ich s jogurtom.

4. 

Rozmrazené makrely umyjeme a natrieme zmesou z cibule a korenín.

5. 

Potom ich natrieme jogurtom s feferónkami a v chlade marinujeme 1 hodinu.

6. 

olej slnečnicový 50 ml  cibuľa 150 g

Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme makrely aj celou marinádou a udusíme do mäkka (cca 30 minút).

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť